Het Franse luxe mode- en accessoirehuis Hermès heeft in de eerste negen maanden van het lopende boekjaar een omzetstijging gerealiseerd van 11 procent tegen een constante wisselkoers. Tegen de huidige koers nam deze met 7 procent toe.

Volgens het bedrijf groeide de omzet vooral sterk in het derde kwartaal, dankzij een aanhoudende impuls in alle geografische gebieden. De omzet steeg in het derde kwartaal met 10 procent, of met 9 procent tegen de huidige koers.

De omzet bedroeg in de eerste negen maanden 4.316 miljoen euro ten opzichte van 4.050 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. In het derde kwartaal steeg de omzet naar 1.463 miljoen euro, vergeleken met 1.337 miljoen euro vorig jaar.

Investeerders maakten zich zorgen over een eventueel dalende koopkracht in China, een belangrijke markt voor luxeconcerns, als gevolg van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Volgens topman Axel Dumas is er vooralsnog echter geen reden voor zorgen. “We zien op dit moment geen verandering in het tempo,” zei hij tegen journalisten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN