• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hedi Slimane sleept Kering voor de rechter

Hedi Slimane sleept Kering voor de rechter

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hedi Slimane, voormalig creatief directeur van modehuis Saint Laurent, spant een proces aan tegen voormalig werkgever Kering. Diverse media, waaronder Reuters, kwamen met het nieuws en woensdag werd het bericht bevestigd door Kering.

Slimane zou het verwijderen van de non-compete clausule aan het einde van zijn contract aanvechten. Kering had de clausule verwijderd waardoor Slimane vrij zou zijn bij een ander modehuis aan de slag te gaan. Dit is ongebruikelijk voor grote modehuizen. Voor de meeste CEO’s en creatieve talenten geldt een onderbreking van een jaar voordat zij bij een concurrent mogen werken.

Slimane wil dat de clausule weer toegepast wordt, waardoor hij ook in aanmerking komt voor de financiële vergoeding die ermee gepaard gaat. De rechtbank in Parijs zal naar verwachting op 29 juni zijn beslissing in deze zaak bekendmaken.

De ontwerper, die Saint Laurent weer nieuw leven inblies tijdens zijn vier jaar bij het vermaarde modehuis, verliet het bedrijf afgelopen april. Hij werd opgevolgd door de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello.

Hedi Slimane
Kering
Saint Laurent