In navolging van modehuizen Louis Vuitton en Burberry reageert het Italiaanse modehuis Gucci op de toenemende vraag van Chinese consumenten naar hun producten en zal het meer ‘in huis producties’ gaan voeren. Reuters schrijft dat het modehuis deze efficiëntere en duurzame manier van produceren vorige week heeft aangekondigd tijdens de strategie planning in Florence.

Gucci, die eerder de ambitie uitsprak LVMH's Louis Vuitton te willen overtreffen als 's werelds grootste luxemerk, schetste tijdens de strategiebespreking in Florence ook plannen om de afhankelijkheid van lederwarenleveranciers te willen halveren. Gucci heeft tien lokale Italiaanse leveranciers uitgekocht en zal er nog nog minstens tien bijkopen. Op deze manier neemt Gucci zelf de controle over de producties en worden interne processen versnelt om aan de toenemende vraag naar lederproducten te voldoen. Volgens Reuters gaat het om kleine, bijna familie-achtige workshops met veel kennis waarover niet helemaal zeker is of ze duurzaamheid protocollen navolgen.

Het Italiaanse merk zegt te streven naar een halvering van de doorlooptijd tussen concept en levering aan de winkels. Daarnaast beschermt de in-huis-productie het merk ook tegen namaak en kopieën.

Steeds meer luxe modehuizen willen hun productieketens onder controle krijgen. Eerder dit jaar opende Gucci het Gucci Artlab; zijn nieuwe creatieve en innovatieve centrum in Casselina, Italië. In het centrum wordt gefocust op industriële ambacht en experimenten voor lederen goederen en schoenen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN