Het is een kwartaal geweest van ‘uitzonderlijke groei’, aldus Kering in het verslag van het derde kwartaal. Gucci blijft aan kop in het portfolio als het aankomt op omzetstijging. Het merk wist de omzet op te voeren met 31,5 procent in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar. In totaal behaalde Kering een omzet van 3,4 miljard euro dankzij een toename van 27,6 procent.

Yves Saint Laurent zag opnieuwe flinke groei en wist de omzet te stuwen met 16,1 procent op vergelijkbare basis. Bottega Veneta ziet nog steeds de omzet afnemen, terwijl alle andere merken in het portfolio van Kering het juist goed doen. Bij het merk nam de omzet af met 8,4 procent op vergelijkbare basis. Bottega Veneta zit op dit moment in een ‘transitiefase’, aldus het verslag van Kering.

Gucci wist een omzet te behalen van 2 miljard in het derde kwartaal. Bij Yves Saint Laurent lag dit bedrag op 447 miljoen euro en bij Bottega Veneta kwam dit neer op 259 miljoen euro. De overige merken van Kering, zoals Balenciaga en Alexander McQueen, behaalden gezamenlijk een omzet van 516 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN