• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Grote ontslaggolf bij schoenenretailer Clarks?

Grote ontslaggolf bij schoenenretailer Clarks?

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Als onderdeel van een herstructurering bij het Britse schoenen- en tassenlabel Clarks zullen naar verwachting banen worden geschrapt.

Het gerucht gaat dat in de afgelopen week al ongeveer 50 personeelsleden hun baan zijn kwijtgeraakt, en mogelijk staan nog eens 200 banen op de tocht. Het gaat om posities op het Britse hoofdkantoor en in de magazijnen van het bedrijf.

”Het bedrijf Clarks heeft in zijn 190-jarige bestaan hard gewerkt om zijn naam wereldwijd te vestigen als een merk dat waarde hecht aan verantwoordelijkheid, integriteit en zorgzaamheid,” liet een woordvoerster van het merk weten aan Fashionmag. “Net als elk internationaal bedrijf is Clarks continu op zoek naar manieren om de klantervaring en operationele effectiviteit te verhogen en zo te garanderen dat we de kwalitatieve schoenen kunnen afleveren waar we om bekendstaan.” Wat precies klopt van de geruchten over de ontslagronde, wilde ze niet kwijt.

Clarks heeft meer dan 1000 verkooppunten wereldwijd. Het merk wordt onder andere verkocht in Groot-Brittannië, Spanje en Oostenrijk.

Clarks