Crocs, Inc. heeft in het tweede kwartaal een omzetgroei doorgemaakt van 4,7 procent, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Het bedrijf tikte een omzet aan van 328 miljoen dollar (282 miljoen euro) ondanks minder winkels en de veranderingen in het businessmodel, zo meldt het bedrijf.

Verkoop bij gelijk aantal winkels verbeterde met 7,1 procent, in de groothandel nam de omzet met 7,2 procent toe en de e-commerce afdeling van Crocs zag de omzet zelfs toenemen met 23,8 procent. “Ik ben zeer tevreden met ons meest recente kwartaal,” aldus CEO Andrew Rees van Crocs in het persbericht. “Omzet en het brutomarge gingen onze verwachtingen te boven. Onze klompen en sandalen blijven het goed doen en we hebben een goede positie voor de laatste helft van het jaar.”

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Het netto inkomen kwam bij Crocs, Inc. neer op 30,4 miljoen dollar (26,1 miljoen euro) in het tweede kwartaal. Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen de 240 en 250 miljoen dollar (206 en 215 miljoen euro), waar dit vorig jaar in het derde kwartaal op 243,3 miljoen dollar (209 miljoen euro) lag. Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf dat de omzet licht groeit, maar dat de omzet in de e-commerce met dubbele cijfers toeneemt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN