Geox boekt winst- en omzetgroei in eerste helft 2015

Het jaar 2015 is uitstekend begonnen voor Geox, vooral na een zwaar 2013 en een periode van herstel in 2014. Het Italiaanse schoenenbedrijf realiseerde in het eerste halfjaar een omzetstijging van 6,7 procent naar 426,9 miljoen euro dankzij groei van het multibrandkanaal en een stijging van de vergelijkbare omzet.

De brutowinst bedroeg 7,4 miljoen euro, terwijl de EBITDA met 28,3 procent toenam naar 26,6 miljoen euro. De nettowinst was 1,1 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 3,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal schoot de omzet met 11 procent omhoog, terwijl de vergelijkbare omzet met 8 procent steeg.

Oprichter en voorzitter Mario Moretti Polegato noemde de groei ‘aanzienlijk’ en dankte het aan de toename van het multibrandkanaal met 6,5 procent, de omzetstijging in de eigen monobrandwinkels van 6,4 procent, en de omzetgroei van 7,9 procent in de franchisevestigingen.

Grootste groei in thuisland

In thuisland Italië groeide de omzet met 6,3 procent naar 142,2 miljoen euro. In de rest van Europa - met een aandeel van 43 procent van de totaalomzet - steeg de omzet met 3,4 procent naar 182,8 miljoen euro. Noord Amerika boekte ook een omzetstijging van 3,4 procent (+18,6 procent zonder de effecten van wisselkoersen meegerekend) naar 28,7 miljoen euro. In de rest van de wereld groeide de omzet met 2,6 procent (+11,8 procent zonder de effecten van wisselkoersen meegerekend) naar 73,1 miljoen euro.

Per 30 juni telde Geox 1.165 filialen, waarvan 454 eigen winkels. Het bedrijf opende in het eerste halfjaar 54 nieuwe vestigingen, maar sloot in dezelfde periode 114 winkels met als doel de stroomlijning van het winkelnetwerk.

Polegato zei in een persverklaring dat er duidelijke tekenen van groei voor het tweede halfjaar zijn in belangrijke Europese markten als Italië, Frankrijk, Duitsland Spanje en Groot Brittannië, dankzij een overschot aan orders. Ook markten als Rusland groeien goed, en in China lijdt het bedrijf niet onder de dalingen die luxebedrijven teisteren. Het bedrijf verwacht daarom ook aanhoudende groei voor de rest van het boekjaar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN