• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geen omzetstijging voor Tod's in 2014

Geen omzetstijging voor Tod's in 2014

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Ondanks een omzetstijging van 4,5 procent in het vierde kwartaal, bleef de jaaromzet van Tod's in 2014 onveranderd. De Italiaanse modegroep rapporteerde een voorlopige totaalomzet van 965,6 miljoen euro, gelijk aan 2013.

Het bedrijf weet het voorlopige resultaat aan minder omzet bij het Tod's merk en bij Hogan, en aan het negatieve effect van schommelende wisselkoersen. De groepsomzet verbeterde echter wel in het tweede halfjaar, aldus Tod's. Vooral het vierde kwartaal 'toonde een aanzienlijke verbetering vergeleken met de voorgaande kwartaalcijfers'.

Moeizame eerste helft 2014

De omzet bij Tod's, met 60 procent van de totaalomzet het belangrijkste merk van de groep, daalde met 1 procent naar 568 miljoen euro. Volgens topman Diego Della Valle was het resultaat volgens verwachting, en zagen alle merken 'duidelijke verbeteringen' in de tweede helft van het jaar.

Bij Hogan daalde de omzet met 2,1 procent naar 212,4 miljoen euro. Het merk is wat omzet betreft het tweede grootste merk van de groep. Fay boekte ondertussen een omzet van 57,3 miljoen euro, onveranderd ten opzichte van 2013. Het merk begon dit jaar met internationale uitbreiding en opende een eerste franchise monobrandwinkel in Zuid-Korea.

Het Franse schoenenlabel Roger Vivier was het enige merk dat het afgelopen jaar groeide. De omzet steeg met 12 procent naar 126,9 miljoen euro.

Schoenen bleven ook dit jaar met bijna 80 procent van de totaalomzet de grootste categorie binnen de groep, en groeide licht naar 743,6 miljoen euro. Lederwaren en accessoires daalden echter.

Wat markten betreft, zag Italië - met bijna 30 procent de grootste markt van de groep - de omzet met bijna 4 procent dalen. In de rest van Europa steeg de omzet met ruim 6 procent. Daarentegen daalde de omzet in China met 4,4 procent. Minder vraag en de politieke demonstraties in Hongkong waren hier de oorzaak van.

In Noord-Amerika nam de omzet met 1,8 procent af als gevolg van slecht weer in het begin van het jaar en de tijdelijke sluiting van twee belangrijke filialen wegens verbouwing. In de rest van de wereld steeg de omzet met 13,6 procent naar 120,1 miljoen euro.

Della Valle verwacht het lopende boekjaar weer positieve resultaten. De reacties op de voorjaar/zomer collecties die nu in de winkels verkrijgbaar zijn waren positief, en ondanks onzekerheid in sommige markten heeft de topman vertrouwen in het nieuwe jaar.

De resultaten moeten op 12 maart door het bestuur worden goedgekeurd.

Tod's