• Home
  • Nieuws
  • Business
  • UPDATE: Gardeur gered van faillissement

UPDATE: Gardeur gered van faillissement

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Update: In een officieel statement heeft Gardeur aan FashionUnited laten weten dat de Nederlandse Duijndam Group het modebedrijf per 1 december 2017 zal overnemen. De nieuwe eigenaar zal op de korte termijn de leveringsprocessen stabiliseren en op de middellange termijn het merk op de nationale en internationale markt herpositioneren.

"Ik ben erg blij met de overname van Gardeur en de kans om één van de bekendste en meest gerespecteerde textielmerken van Duitsland uit een moeilijke situatie te redden zodat deze zich verder kan ontwikkelen en verder kan uitbreiden,” laat Steef Duijndam, die aan het roer staat van de Duijndam Group, in dezelfde verklaring weten.

Vandaag is het personeel op de hoogte gebracht van de overname. Al op zaterdag had het bedrijf aangekondigd dat er een investeerder was gevonden en dat de contracten waren ondertekend. Exacte details van de transactie zijn nog niet bekendgemaakt.

De Gardeur groep is gered. Een nieuwe investeerder heeft zich aangediend en de contracten zijn ondertekend, laat een woordvoerder in een kort bericht aan FashionUnited weten.

Verdere details over wie de investeerder is, zal het bedrijf in de loop van de week bekend maken, eerst wil het zijn eigen medewerkers inlichten.

De Duitse broekenmaker maakte halverwege oktober bekend op zoek te gaan naar nieuwe investeerders, nadat een overbruggingskrediet de bedrijfsactiviteiten veilig stelde. Begin oktober vroeg het merk nog uitstel van betaling aan bij de rechtbank van Mönchengladbach.

In november liet de Duitse broekenspecialist middels een persbericht weten dat zestien geïnteresseerden zich hadden gemeld, waarvan er met vijf onderhandeld zou worden.

De problemen voor Gardeur begonnen in 2007 met het uitbreken van de mondiale financiële crisis. De belangrijkste afzetmarkt van Gardeur, de Russische, stortte destijds volledig in. Grote afnemers gingen in diezelfde periode op de fles, waardoor zeker 300 verkooppunten inactief werden, aldus CEO Gerhard Kränzle in een eerder verschenen persbericht. Ook de Arabische Lente van 2011 zorgde voor een terugslag, aangezien een deel van het productieproces zich in Tunesië bevond. Ook het merendeel van de 1600 werknemers van Gardeur bevindt zich in de Tunesische fabrieken. In Nederland is Gardeur onder meer verkrijgbaar bij Adam Brandstore, Thom Broekman en Blom Mode.

Lees ook: Gardeur meldt gedwongen ontslagen op hoofdkantoor

Beeld: Atelier Gardeur Facebook

Gardeur
Gardeur groep