Forever 21 opnieuw aangeklaagd wegens plagiaat

De Amerikaanse tienermodeketen Forever 21 heeft opnieuw een rechtszaak aan de broek hangen vanwege plagiaat. Ditmaal klagen zowel Adidas als Gucci het modemerk aan vanwege merkinbreuk, melden diverse media.

In beide zaken gaat het om het gebruik van een strepenpatroon, waarvoor de keten al eerder werd aangeklaagd. Naast de iconische strepen beschuldigt Adidas Forever 21 van het verkopen van nepartikelen via het internet. Eerder zei Adidas al dat het strepenpatroon voor verwarring bij consumenten zou zorgen, waarop Forever 21 een aanklacht indiende op Adidas vanwege een ‘agressieve opstelling’. Die aanklacht werd later weer ingetrokken.

Nu heeft ook Gucci een zaak aangespannen tegen Forever 21, nadat het de keten de afgelopen tijd al een aantal keer had gewaarschuwd. Het Italiaanse modehuis wil eveneens dat het merk stopt met het gebruik van de strepen en heeft het strepenpatroon als handelsmerk laten registreren, waarop Forever 21 bij de rechter probeert af te dwingen dat dit ongeldig wordt verklaard.

Beeld: Forever 21 Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN