• Home
  • Nieuws
  • Business
  • “Forever 21 herziet Britse markt”

“Forever 21 herziet Britse markt”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Fast fashionketen Forever 21 is van plan om de gehele Britse markt te herzien. De keten zou al een tijd worstelen met de Britse retailmarkt. Dat meldt The Telegraph.

Forever 21 zou vastgoedbemiddelaar Harper Dennis Hobbs hebben aangesteld om de winkels aan Oxford Street, Liverpool, Birmingham en het Bluewater Shopping Center te onderzoeken, met als doel om de winkels te verkleinen in winkeloppervlakte. Eerder sloot de keten al winkels in Glasgow en Stratford en Oost-Londen. Later volgt ook de winkel in Essex, die sinds 2011 open is. De verwachting is dat alle winkels worden overgenomen door H&M.

Het nieuws komt pas vier jaar nadat Forever 21 de winkel aan Oxford Street flink uitbreidde, door het nabijgelegen pand te kopen en de muren door te breken. Daarmee verdubbelde het aantal vierkante meters winkeloppervlakte.

Sinds 2010 is Forever 21 actief op de Britse mark, maar lekker gaat het niet. Volgens eerdere berichten zou de keten ook nadenken over minder vierkante meters op de Amerikaanse markt. Medio juli sluit Forever 21 de laatste winkel in België; volgens de keten zijn de huurprijzen op de Antwerpse Meir te hoog. Er is nog wel nagedacht over een goedkoper pand, maar dat was niet haalbaar. Tot 2012 had Forever 21 nog een winkel in Brussel, maar deze werd verwoest door een zware brand en is daarna niet meer opgestart. In Nederland zijn twee winkels van de keten: Amsterdam en Rotterdam.

Forever 21 heeft niet gereageerd op de berichten.

Beeld: Forever 21

Forever 21