• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Foot Locker onder de maat in Q1

Foot Locker onder de maat in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondanks de realisatie van een winst- en omzetstijging in het eerste kwartaal, behaalde Foot Locker de omzetprognose van Wall Street niet. Als gevolg daalden de aandelen in het Amerikaanse schoenenbedrijf met ruim 6 procent op vrijdag.

De winst steeg naar verwachting met 3,8 procent naar 191 miljoen dollar (170,1 miljoen euro) of 1,39 dollar per aandeel, terwijl de omzet met 3,7 procent groeide naar 1,99 miljard dollar (1,77 miljard euro) . Analisten hadden een omzet van 2 miljard dollar verwacht. De vergelijkbare omzet steeg met 2,9 procent, onder de 4,5 procent groei die Consensus Matrix had verwacht, aldus de Wall Street Journal.

Volgens Foot Locker daalde de omzet als gevolg van een ongebruikelijke daling van zijn populaire basketbal categorie. Merken als Nike, Adidas en Under Armour, die vaak collecties in beperkte oplage lanceren die het erg goed doen bij de consument, gaan deze collecties steeds vaker rechtstreeks verkopen, waardoor Foot Locker buiten de boot valt.

CEO Dick Johnson zei in een conference call met analisten dat zowel Foot Locker als producenten er hard aan werken om het evenwicht in vraag en aanbod te herstellen. Ondertussen heeft het bedrijf meer vrijetijdsgympen aan het assortiment gevoegd, hoewel verwacht wordt dat de verkoop van basketbal schoenen dit jaar nog zal verbeteren.

Foot Locker verwacht dit jaar een vergelijkbare omzet van tussen 4 tot 6 procent en twee-cijferige groei van de winst per aandeel.

Foot Locker