• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Flinke winststijging voor JD Sports in FY2017

Flinke winststijging voor JD Sports in FY2017

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport, JD Sports Fashion Plc, heeft de winst voor belastingen met 26 procent toe zien nemen het afgelopen jaar, zo blijkt uit de jaarcijfers. Het bedrijf behaalde een winst voor belastingen van 307,3 miljoen pond tegen een bedrag van 244,8 miljoen pond vorig jaar. De omzet kwam neer op 3,1 miljard pond (3,58 miljard euro).

“Ik ben verheugd om te rapporteren dat dit opnieuw een periode was van significante groei voor de groep met winst voor belastingen,” aldus Peter Cowgill uitvoerend voorzitter van JD Sports Fashion Plc in het jaarrapport. “Dit is een excellent resultaat dat onze groeicapaciteit in gevestigde en nieuwe markten laat zien, naast de kracht van ons aanbod zowel in de winkels als online.”

Winst JD Sports neemt toe met 26 procent in FY2017

De omzet is toegenomen van 2,37 miljard pond (2,7 miljard euro) vorig jaar naar 3,1 miljard pond (3,58 miljard euro). In het rapport focust JD Sports zich over alle segmenten vooral op de winstgroei. De groep heeft onder andere AktieSport, Perry Sport, Size?, Go Outdoors en Sprinter in het portfolio.

In het segment Sports Fashion nam de winst voor belastingen toe met 22 procent naar 300 miljoen pond (347 miljoen euro). Bij gelijk aantal winkels steeg de omzet in dit segment met 3 procent mede dankzij ‘het sterke resultaat van de JD-winkels in Europa’. JD Sports Fashion Plc stipt in het jaarrapport ook nog even de Aktiesport en Perry Sport winkels aan waar het bedrijf de eigenaar van is. In Nederland is de reducering van het aantal winkels van de ketens afgerond, zo meldt het bedrijf nogmaals in het rapport. Online is de omzet in dit segment toegenomen met 30 procent, aldus het rapport. In het tweede segment, The Outdoor, zag de groep eveneens een omzetgroei van 3 procent bij gelijk aantal winkels. Het segment behaalde een operationele winst van 8,8 miljoen pond (10,1 miljoen euro).

Groot-Brittannië blijft de grootste markt voor de groep. Hier behaalde JD Sports Fashion Plc een omzet van 2,058 miljard pond (2,3 miljard euro tegen een omzet van 1,6 miljard pond (1,8 miljard euro) vorig jaar. Europa behaalde een omzet van 939 miljoen pond (1,087 miljard euro), een toename van bijna 300 miljoen pond ten opzichte van het vorige financiële jaar. In de ‘rest van de wereld’ waar de groep actief is, verdubbelde de omzet van 66,3 miljoen pond naar 162,8 miljoen pond (188 miljard euro).

Beeld: JD Sports Facebook

Aktiesport
JD Sports
JD Sports Fashion PLC
MULTIMEDIA
Perry Sport