Fiscus doet inval bij Gucci in onderzoek naar belastingontduiking

De Italiaanse fiscus heeft afgelopen week meerdere invallen gedaan bij kantoren van Gucci in zowel Milaan als Florence. De invallen zijn onderdeel van een onderzoek van de Italiaanse autoriteiten naar vermeende belastingontduiking. Gucci heeft vandaag laten weten haar volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek, aldus persbureau AFP.

Het nieuws werd zaterdag gebracht door het Italiaanse dagblad La Stampa, dat zich baseerde op bronnen dichtbij het onderzoek.Volgens de krant wordt Gucci verdacht van het ontduiken van belasting in eigen land. Het merk, onderdeel van de Kering Group, zou omzet gegenereerd in Italië doorgesluisd hebben naar Zwitserland, waarmee het zo’n 1,3 miljard euro bespaarde. De informatie zou afkomstig zijn van een oud-medewerker van Gucci.

In een reactie op de aantijgingen bevestigt Gucci dat er invallen zijn geweest op haar kantoren in Milaan en Florence. “Gucci bevestigt dat het haar volledige medewerking verleent aan de autoriteiten en vertrouwt op de juistheid en transparantie van haar activiteiten,” aldus het merk in een door AFP aangehaalde verklaring.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een modemerk op het matje wordt geroepen door de Italiaanse overheid. Vier jaar geleden moest Prada 470 miljoen euro terugbetalen voor belastingontduiking.

Beeld: Gucci Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN