• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Farfetch overtreft verwachtingen in Q3

Farfetch overtreft verwachtingen in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Farfetch wist de verwachtingen van analisten voor het derde kwartaal te overtreffen, zo blijkt uit het kwartaalverslag van het luxe e-commerceplatform.

De omzet steeg met bijna 90 procent naar 255,5 miljoen dollar (232,1 miljoen euro) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl het verlies van 85,5 miljoen dollar (77,7 miljoen euro) of 28 cent per aandeel lager uitviel dan verwacht. Analisten hadden volgens FactSet een omzet van 243,6 miljoen dollar voorspeld en een aangepast verlies van 30 cent per aandeel, waardoor het bedrijf met een daadwerkelijk aangepast verlies van 18 cent per aandeel beter uit de verf kwam. Als gevolg steeg de koers met zo’n 20 procent naar ruim 9 dollar, maar dat is nog altijd een stuk lager dan de ruim 30 dollar die het opbracht bij de beursgang in 2018.

Oprichter en topman José Neves sprak in het persbericht van een ‘fantastisch Q3’ en zei ook zeer tevreden te zijn met de integratie van de onlangs overgenomen New Guards Group, licentiehouder van het ultra hippe merk Off White.

Farfetch verwacht voor het komende kwartaal een verdere verlaging van het verlies naar ongeveer 21 miljoen tot 31 miljoen dollar.

Farfetch