• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eurazeo verkoopt 6 procent aandeel Moncler

Eurazeo verkoopt 6 procent aandeel Moncler

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Franse investeringsmaatschappij Eurazeo heeft een belang van ongeveer 6 procent in Moncler verkocht voor zo’n 230 miljoen euro. Dat meldt WWD.

Eerder dit jaar verkocht Eurazeo al een belang van 7,8 procent in het Italiaanse luxe modelabel. Met de verkoop ditmaal van vijftien miljoen aandelen aan ECIP M, een dochteronderneming van Eurazeo, houdt het bedrijf een belang van 7,9 procent over, terwijl ECIP M eigenaar wordt van 9,5 procent van het merk.

De netto opbrengst van de verkoop aan institutionele beleggers bedraagt ongeveer 190 miljoen euro.

”Moncler bleef in de eerste helft van 2016 een topprestatie neerzetten, met een van de beste resultaten in wat blijkbaar een volatiele markt was,” zei Virginie Morgon, mede-CEO van Eurazeo. Moncler boekte in het eerste halfjaar een omzetgroei van 17 procent naar 346,5 miljoen euro, terwijl de winst met 1,1 procent daalde naar 33,6 miljoen euro.Volgens Morgon heeft het merk nog ‘grote groeikansen’.

Eurazeo is sinds 2011 minderheidsaandeelhouder van Moncler. De grootste aandeelhouder van het merk is Ruffini Partecipazioni, eigendom van Moncler voorzitter en CEO Remo Ruffini.

Moncler