• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘EssilorLuxottica wil onder GrandVision-deal uit’

‘EssilorLuxottica wil onder GrandVision-deal uit’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De strijd tussen EssilorLuxottica en GrandVision lijkt nog steeds niet over te zijn. Bronnen melden tegen Bloomberg dat EssilorLuxottica onder de overnamedeal van 7,3 miljard euro uit wil.

EssilorLuxottica tekende in juli 2019 al een overnameovereenkomst met GrandVision. Afgelopen zomer kwamen berichten naar buiten dat EssilorLuxottica beslag had laten leggen op documenten van GrandVision. Het Italiaanse bedrijf wilde namelijk een duidelijk beeld krijgen van de impact van de pandemie op de resultaten van GrandVision. Uiteindelijk won GrandVision, onder andere moederbedrijf van Pearle en Eyewish, een rechtszaak tegen de Italiaanse brillengigant en moesten alle documenten terug worden gegeven.

Bloomberg meldt op basis van bronnen dat EssilorLuxottica zich zorgen maakt om de veranderende marktomstandigheden en de aanblijvende problemen tussen de twee. De brillengigant zou dan ook diverse opties bekijken waaronder het heronderhandelen van de overnameprijs maar ook de mogelijkheid om de deal af te ketsen.

De zaak heeft het een en ander weg van de zaak tussen LVMH en Tiffany&Co. De twee startten afgelopen zomer diverse rechtszaken tegen elkaar en LVMH zou onder de deal uit willen. Uiteindelijk werd na meerdere weken een nieuwe overeenkomst getekend waarbij LVMH een lagere prijs betaalt voor Tiffany&Co.

EssilorLuxottica
GrandVision