• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Esprit positief over herstructuring ondanks omzetdaling in derde kwartaal

Esprit positief over herstructuring ondanks omzetdaling in derde kwartaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Esprit zag het afgelopen kwartaal opnieuw de omzet teruglopen, maar het bedrijf is positief. De daling lijkt af te nemen wat volgens Esprit Holding een teken is dat de herstructurering de eerste positieve tekenen laat zien. Dit blijkt uit het financiële verslag van het derde kwartaal van Esprit Holdings Limited.

Afgelopen november kondigde Esprit een grote herstructurering aan. Door de maatregelen moet het bedrijf binnen twee tot drie jaar weer break even draaien. Omzetgroei moet in het boekjaar 20/21 weer te zien zijn. Voor nu moet Esprit Holding het doen met een omzetdaling van 16,4 procent over de afgelopen negen maanden. In het derde kwartaal werd een omzetdaling van 11,6 procent in lokale wisselkoersen genoteerd. De omzet kwam neer op 3,156 miljard Hong Kong Dollar (358,7 miljoen euro).

“Het is het waard om te benoemen dat alhoewel het derde kwartaal een omzetdaling noteerde, het tempo van de daling is van kwartaal op kwartaal steeds lager geworden, wat een positieve trend van verbetering laat zien,” aldus het statement. “Het tempo van de daling is van 16,2 in het eerste kwartaal afgenomen naar 12,5 in het tweede kwartaal en 11,6 in het derde kwartaal,” aldus het bedrijf. De verbetering is volgens Esprit Holdings Limited voornamelijk te danken aan de verbetering in Duitsland, de grootste markt voor het merk. In de Asia Pacific-regio werd verbetering behaald door het terugtrekken uit Australië en Nieuw-Zeeland, aldus het verslag.

Duitsland blijft de grootste markt voor Esprit met een omzet van 1,599 miljard Hong Kong dollar (181 miljoen euro). In het land daalde de omzet met 15,3 procent. In de rest van Europa nam de omzet met 14,4 af en eindigde de omzet van het derde kwartaal op een bedrag van 1,264 miljard Hong Kong dollar (143 miljoen euro). In Asia Pacific werd een omzetdaling van 37,6 procent genoteerd en een omzet van 293 miljoen Hong Kong dollar (33 miljoen euro).

Beeld: Esprit Holdings Limited

Esprit
Esprit Holdings Limited