• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Elf partijen geïnteresseerd in Hunkemöller

Elf partijen geïnteresseerd in Hunkemöller

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Zeker elf partijen hebben interesse getoond in een overname van Hunkemöller. De eigenaar zette de lingerieketen onlangs in de etalage. Dat meldt de Telegraaf.

Wie de partijen zijn, is niet bekend. Investeringsmaatschappij PAI uit Parijs, die de eigenaar is van Hunkemöller, wil 550 miljoen euro verdienen aan de overname.

In april werd al bekend dat Hunkemöller in de etalage staat voor een bedrag van 550 miljoen euro. Een geïnteresseerde private equity-koper liet aan de De Financiële Telegraaf weten ‘dat het ook vechten zou worden’. De Franse eigenaar Paribas Affaires Industrielles (PAI) zou de zakenbank JPMorgan ingehuurd hebben voor de overname.

Eigenaar PAI is de voormalige investeringstak van BNP Paribas en kocht het lingeriehuis in 2010 van Maxeda, die het op zijn beurt weer overnam van het oude Vendex KBB in 2006. Sinds Hunkemöller onder Frans bewind staat, is het aantal winkels uitgebreid van 133 naar 600 wereldwijd. In maart werd al bekend dat PAI de interesse had gepolst over een eventuele beursgang of begeleiding van verkoop bij bankiers.

Het Nederlandse Hunkemöller werd opgericht in 1886 en transformeerde zijn imago succesvol van ‘oma-ondergoed’ naar ‘sexy en betaalbare lingerie’, met Sylvie Meis als boegbeeld.

Hunkemoller