Capri Holdings Limited heeft een goed eerste kwartaal achter de rug als gekeken wordt naar de cijfers. Het moederbedrijf van Michael Kors en Versace voert in het financiële kwartaal de omzet op met 11,9 procent.

Aan het einde van de drie maanden stond er een omzet van 1,3 miljard dollar (1,16 miljard euro) op de balans dankzij de toename. Op basis van gelijke wisselkoersen steeg de omzet zelfs met 13,8 procent. Netto inkomen kwam neer op 45 miljoen dollar (40,2 miljoen euro in het eerste kwartaal door mede kosten van 97 miljoen dollar (86,6 miljoen euro) vanwege nieuwe regelgeving. Hierdoor daalde het inkomen van 186 miljoen dollar (166,1 miljoen euro) naar 45 miljoen dollar in een jaar tijd.

Versace wist een omzet van 207 miljoen te behalen in het eerste kwartaal. Het operationele resultaat kwam neer op een verlies van 3 miljoen. Jimmy Choo zag de omzet dalen met 8,7 procent naar 158 miljoen dollar. Het operationele resultaat kwam bij het merk neer op 11 miljoen euro. Michael Kors, het vlaggenschip van de groep, behaalde een omzet van 981 miljoen euro door een daling van 4,8 procent en een operationele winst van 201 miljoen dollar.

“Zoals eerder genoemd is het financiële jaar 2020 een investeringsjaar voor Capri Holdings,” zo meldt CEO John Idol van Capri Holdings Limited in het persbericht. “We investeren in Versace en Jimmy Choo zodat ze gepositioneerd zijn voor omzet- en margegroei op de lange termijn. We voeren ook strategische initiatieven uit bij Michael Kors zodat het merk terugkeert naar groei. Met de kracht van Versace en Jimmy Choo en de kracht van Michael Kors hebben we het vertrouwen dat Capri Holdings zal groeien naar een omzet van 8 miljard dollar en meerdere jaren van winstgroei zal leveren.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN