• Home
  • Nieuws
  • Business
  • E5 Mode vraagt bescherming tegen crediteuren aan

E5 Mode vraagt bescherming tegen crediteuren aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Belgische modegroep E5 Mode heeft bescherming tegen crediteuren aangevraagd. De keten heeft woensdag via de rechtbank bescherming gekregen voor drie maanden. Dit melden diverse media waaronder De Tijd en RetailDetail. FashionUnited heeft contact gezocht met het bedrijf voor verdere informatie.

E5 Mode dreigt in maart en april 12 miljoen euro aan omzet te verliezen, zo schrijven de media. Dit is een gevolg van de verplichte sluiting van niet-essentiële winkels in België die twee weken geleden werd ingevoerd.

E5 Mode krijgt bescherming tegen schuldeisers door rechtbank

Eigenaar Frederic Helderweirt gaat op zoek naar nieuwe investeerders voor de modegroep, zo meldt De Tijd. Helderweirt is pas sinds kort de eigenaar van E5 Mode dankzij zijn onderneming Feniks Holding. Eind december 2019 nam Feniks Holding de Belgische modegroep namelijk pas over. Het is onduidelijk of Helderweirt alleen op zoek is naar investeerders die een gedeelte van het bedrijf kopen of dat hij op zoek is naar een volledige overname.

Helderweirt gelooft dat hij een overnemer zal vinden. Hij hoopt mogelijke investeerders te overtuigen met de meest recente financiële resultaten, aldus de ondernemer tegen De Tijd. “De eerste resultaten van het herstelplan dat ik in januari lanceerde zijn er. Vorig boekjaar steeg de omzet 4 procent.” In 2019 maakte E5 Mode nog wel verlies, ‘maar de vruchten van het herstelplan zijn pas voor dit jaar’, aldus Helderweirt.

Beeld: E5 Mode Facebook

Coronavirus
E5 Mode