• Home
  • Nieuws
  • Business
  • E5 Mode presenteert reddingsplan

E5 Mode presenteert reddingsplan

Door Caitlyn Terra

18 jun. 2020

Belgische keten E5 Mode heeft een reddingsplan opgezet. Maandag stemmen de schuldeisers over het plan, zo meldt de Tijd. In april vroeg E5 Mode bescherming van crediteuren aan.

Als de helft van de schuldeisers maandag instemt met het plan, dan kan de wco-procedure worden stopgezet, aldus de Tijd. WCO staat voor ‘wet op de continuïteit’, anderzijds bekend als gerechtelijke reorganisatie of zelfs concordaat. Wanneer deze procedure wordt stopgezet kan het bedrijf weer verder.

Het plan is gestoeld op schuldherschikking. Eigenaar Frederic Helderweirt vraagt de schuldeisers om de schulden kwijt te schelden of de terugbetaling over een grotere periode van tijd te spreiden. Helderweirt meldt tegen de Tijd dat het onmiddellijke voortbestaan van E5 Mode niet langer in het gedrang is door het plan.

In april meldde Helderweirt op zoek te gaan naar nieuwe investeerders voor de modegroep. Deze zoektocht liep vertraging op en is nu weer hervat. De ondernemer is zelfs pas sinds kort de eigenaar van E5 Mode door de overname van de modeketen door zijn onderneming Feniks Holding. E5 Mode ging begin dit jaar een overeenkomst aan met FNG voor de samenwerking met het aankoopplatform van FNG, maar deze deal lijkt nu van de baan. “Beide partijen beschouwen elkaar momenteel als onzekere factor,” aldus Helderweirt tegen De Tijd. E5 Mode gaat dan ook op zoek naar een andere partij waarmee het inkoopkrachten kan bundelen.