• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Dolce & Gabbana schrapt mogelijk 1.000 banen

Dolce & Gabbana schrapt mogelijk 1.000 banen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Volgens bronnen staat modehuis Dolce & Gabbana op het punt banen te schrappen. Dat meldt modevakblad Women’s Wear Daily (WWD). Volgens ingewijden gaat het om een aantal banen op hoofdkantoor in Milaan, de meeste ontslagen zullen vallen in de twee fabrieken in Legnano en Incisa.

Het Italiaanse modebedrijf zou het aantal werknemers moeten terugbrengen omdat kosten te hoog zijn geworden, en het nieuwe management voorbereidingen treft op een beursgang. Volgens diverse bronnen zou Patrizio di Marco hierin een grote rol spelen.

Di Marco, voormalig voorzitter en CEO van Gucci, is sinds mei directielid bij Dolce & Gabbana en werkt ook als onafhankelijk adviseur. Zijn rol bij het bedrijf zou echter groter zijn dan aanvankelijk gedacht, melden bronnen, en hij zou aan boord zijn gebracht om een beursgang op gang te zetten.

"De voormalige voorzitter en CEO van Gucci is het brein achter de 1.000 ontslagen bij Dolce & Gabanna,” zegt een ingewijde tegen WWD. Het doel zou een gestroomlijnd en efficiënt beursgenoteerd bedrijf zijn. Onderhandelingen met de vakbonden zouden in september van start gaan.

Het bedrijf boekte in 2015 een omzet van 1,05 miljard euro. Per eind maart telde Dolce & Gabbana 4.547 werknemers en 323 winkels.

D&G
Dolce & Gabbana