Delvaux ontvangt lening van 4 miljoen van Brussel

Het luxe handtassenlabel Delvaux heeft een lening van vier miljoen euro gekregen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het geld is bedoeld om de Brusselse economie een stimulans te bieden. Dat meldt De Standaard.

Het bedrag werd uitgekeerd door de financieringspool van het Brusselse gewest, finance.brussels/GIMB groep. Met de vier miljoen euro moet de Brusselse economie een duwtje in de rug krijgen, met de focus op de creatieve en ambachtelijke sectoren.

Het is niet de eerste keer dat het luxe merk een dergelijke lening ontvangt. In 2007 kreeg Delvaux al drie miljoen euro. Delvaux is onderdeel van de First Heritage Brands groep sinds 2011, dat eigendom is van de miljardairsfamilie Fung uit Hongkong. In de afgelopen jaren heeft het Hongkongse bedrijf al zo’n tiental miljoen euro in het luxe tassenmerk Delvaux geïnvesteerd. De familie Schwennicke, enig aandeelhouder van Delvaux sinds 1933, heeft overigens nog steeds een minderheidsparticipatie. Naast Delvaux heeft First Heritage Brands ook merken als Sonia Rykiel en Robert Clergerie onder zijn paraplu.

Delvaux werd in 1829 opgericht door Charles Delvaux en is daarmee het oudste lederwarenbedrijf van Europa. In 1933 kwam het in handen van de familie Schwennicke en sinds 1994 staat François Schwennicke aan het roer. Inmiddels zijn er 306 medewerkers werkzaam bij het luxelabel, waarvan 136 in het Brusselse gewest.

Beeld: Delvaux

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN