Van Willebroek naar Tilburg: Decathlon dreigt met het verschuiven van de e-commerce activiteiten als er geen akkoord bereikt wordt over nachtwerk. Dit meldt De Tijd. De Franse keten heeft een nieuw magazijn in Willebroek, België.

Decathlon wil nachtwerk invoeren zodat pakketjes binnen 24 uur geleverd kunnen worden. De vakbonden zijn in gesprek met de directie van Decathlon over een akkoord. Wanneer geen akkoord wordt bereikt, zal Decathlon de e-commerce pakketten voor de Belgische markt versturen vanuit een nieuw magazijn vlakbij Tilburg, aldus de Tijd. Vanuit Willebroek zouden alleen nog de Belgische winkels worden bevoorraad. Decathlon kondigde twee jaar geleden al aan dat het in Willebroek ook de Nederlandse bestellingen wil leveren.

Vakbond ACLVB meldt tegen De Tijd dat overleg nog plaatsvindt en dat de laatste details besproken worden. Wel wordt genoemd dat het dreigement druk zet op de vakbonden. Een akkoord over nachtwerk bij Decathlon is al twee jaar onderweg. Vorig jaar versoepelde de Belgische regering de regels voor nachtwerk in de e-commerce in België. Vanaf afgelopen januari hoeven e-tailers met maar één vakbond een overeenkomst te sluiten, in plaats van alle vakbonden vertegenwoordigd in het bedrijf.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN