David Beckham legt geld bij in verlieslijdend bedrijf Victoria

David Beckham heeft 6,6 miljoen euro in het bedrijf van zijn echtgenote Victoria gestoken om te voorkomen dat haar bedrijf verlies zou draaien. De Britse krant The Sun ontdekte in de boekhouding van Victoria Beckham een verlies van 4,8 euro op een omzet van 43 miljoen euro.

De investering van David Beckham volgde op de investering van Victoria in haar nieuwe winkel aan Dover Street in de Londense wijk Mayfair. De huurprijs bedraagt 650.000 Britse pond, met een huurcontract voor 10 jaar.

Volgens The Sun is het goedkoopste item in de winkel een creditcard houder van 150 pond (190 euro). Wie een handtas wil kopen, legt zo’n 2.100 tot 2.300 euro neer, en de duurste jurk uit de winkel heeft een prijskaartje van 3.300 euro. Uit een steekproef van de Britse krant bleek dat van de 86 klanten op een donderdag er 11 klanten met een aankoop de winkel verlieten.

Andere grote uitgaven aan de winkel waren een kunstwerk van Damien Hirst ter waarde van 750.000 euro en een website van 865.000 euro. Ook zou de highest paid director afgelopen jaar een bedrag van 587.000 euro op zijn bankrekening hebben gekregen.

Uit het jaarverslag blijkt dat het modebedrijf van Victoria Beckham de focus legt op modeactiviteiten. De overige activiteiten samen met David Beckham zullen vanaf nu uitgevoerd worden door een zusterbedrijf dat de merknaam David Beckham exploiteert.

Victoria Beckham, die we vroeger kenden als Spice Girl, richtte haar eigen modelabel op in 2008. En met succes; in 2011 won ze de British Fashion Award.

Veel zorgen zullen David en Victoria Beckham zich niet om de financiële contructie maken: vorig jaar was het stel samen nog ruim 635 miljoen euro waard.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN