• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Dalingen zetten door in omzetten bij IC Group in boekjaar 2017/2018

Dalingen zetten door in omzetten bij IC Group in boekjaar 2017/2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De dalingen bij de Deense IC Group hebben in het gehele financiële jaar doorgezet, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. In het hele boekjaar is de omzet met 9,2 procent afgenomen naar een bedrag van 1,535 miljard Deense kronen (250,9 miljoen euro).

Het moederbedrijf van Tiger of Sweden, By Malene Birger, Saint Tropez en Designers Remix behaalde een operationele winst van 57 miljoen Deense kronen (7,6 miljoen euro). De IC Group is bezig met een herstructurering waardoor de kosten in het boekjaar 2017/2018 een stuk lager zijn. Echter zijn, vanwege de herstructurering, ook eenmalige kosten gemaakt die zichtbaar zijn in de resultaten van het financiële boekjaar. Het afgelopen jaar nam de groep afscheid van het merk Peak Performance, het verkocht dit aan Amer Sports Corporation voor 1,9 miljard Deense kronen (254 miljoen euro).

In het derde kwartaal waren al grote omzetdalingen te zien bij Tiger of Sweden en By Malene Birger, maar in het vierde kwartaal werden alle merken flink getroffen door dalingen. Bij Tiger of Sweden nam de omzet met 6 procent af, bij By Malene Birger daalde de omzet met 8,5 procent, Saint Tropez zag de omzet teruglopen met 27,3 procent en Designers Remix rapporteerde de grootste daling van 37,5 procent in het vierde kwartaal.

Omzet IC Group loopt terug met 9,2 procent in boekjaar 2017/2018

In het gehele boekjaar behaalde Tiger of Sweden een omzet van 860 miljoen Deense Kronen (115 miljoen euro) door een afname van 9 procent. By Malene Birger rapporteert een afname van 4 procent naar een omzet van 333 miljoen Deense kronen (44 miljoen euro). Bij Saint Tropez was in het boekjaar 2017/2018 de grootste daling te zien, 15,3 procent. Het merk behaalde een omzet van 265 miljoen Deense kronen (35,6 miljoen euro). Designers Remix is op het gebied van omzet het kleinste merk van de IC group, met een omzet van 73 miljoen Deense kronen (9,7 miljoen euro). Het merk zag de omzet het afgelopen boekjaar teruglopen met 14,1 procent.

IC Group verwacht dat in het huidige boekjaar de omzet gelijk blijft voor alle merken. De operationele winst zal naar verwachting licht afnemen met 0,1 procent. Bij Tiger of Sweden en By Malene Birger wordt een stijging verwacht. Bij Saint Tropez en Designers Remix verwacht de groep dat de dalingen doorzetten.

Beeld: By Malene Birger website

By Malene Birger
DESIGNERS REMIX
IC Group
Saint Tropez
Tiger of Sweden