• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Crowdshipping platform Shopopop ‘wil uitbreiden in Nederland en naar België’

Crowdshipping platform Shopopop ‘wil uitbreiden in Nederland en naar België’

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Photo by Marc Kleen on Unsplash

Nadat het Franse crowdshipping platform Shopopop in december 2020 startte in België en eind vorig jaar met de eerste Nederlandse activiteit begon in Tilburg, is het nu van plan uit te breiden naar de rest van Nederland en hun activiteit in België te vergroten. Hiervoor is het platform momenteel op zoek naar winkeliers om samenwerkingen mee te starten, zo bevestigt Caroline Schuurs, country manager Benelux van Shopopop. Ook is het bedrijf volgens Schuurs als onderdeel van hun Europese expansie strategie van plan uit te breiden naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Door middel van het crowdshipping platform kunnen klanten hun online bestellingen thuis laten bezorgen door een particuliere bezorger, die de bezorging doet met eigen vervoer. Het idee hierachter is dat particulieren de bezorgingen doen als onderdeel van hun reguliere reizen. Per pakket verdient de bezorger dan minstens vijf euro.

‘’Het Shopopop-model is in principe overal toepasbaar, ook in kleinere steden en gemeenten; overal waar er shoppers zijn, kan er geleverd worden’’, zo deelt Shopopop country manager Benelux Caroline Schuurs mee aan Twinkle.

Shopopop is momenteel ook actief in Portugal, Italië en Luxemburg, zo staat vermeldt op de website van het bedrijf.

Shopopop