Crocs Inc. heeft zijn cijfers bekend gemaakt voor het laatste kwartaal en boekjaar 2018. De opbrengsten voor het vierde kwartaal bedroegen 190 miljoen euro en vielen daarmee 8,5 procent hoger uit dan in het vierde kwartaal van 2017.

Het bedrijf voegt eraan toe dat winkelsluitingen en wijzigingen in bedrijfsmodellen de inkomsten met ongeveer 615 miljoen euro hebben verlaagd. Het groothandelsbedrijf groeide met 9,7 procent, e-commercebedrijven met 18,9 procent en de detailhandel zag in vergelijkbare winkels een groei van 13,4 procent.

De inkomsten voor het volledige boekjaar bedroegen 956 miljoen euro, een stijging van 6,3 procent ten opzichte van 2017. Crocs verklaart in het persbericht verder dat winkelsluitingen en wijzigingen in bedrijfsmodellen de inkomsten met ongeveer 52,7 miljoen euro hebben verlaagd, terwijl de groothandel voor het gehele jaar 7,8 procent groeide. De e-commerce-activiteiten groeiden met 22,5 procent en de vergelijkbare omzet van de winkels steeg met 10,8 procent.

"Onze resultaten voor het vierde kwartaal droegen bij aan een zeer succesvol jaar: we hadden recordopbrengsten in veel belangrijke markten, met de Amerikaanse markt voorop”, aldus Crocs CEO Andrew Rees in een persverklaring. “We verwachten in boekjaar 2019 een omzetgroei te realiseren van vijf tot zeven procent.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN