• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Coach boekt sterk Q3, plant herstructurering

Coach boekt sterk Q3, plant herstructurering

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondanks een succesvol derde kwartaal waarin Coach de verwachtingen van Wall Street overtrof, heeft het Amerikaanse modebedrijf besloten het roer om te gooien op managementniveau en overige veranderingen uit te voeren die moeten leiden tot een efficiënter zakelijk model, zo meldt WWD.

Zo zullen Gebhard Rainer, voorzitter en COO, en David Duplantis, voorzitter, global marketing, digitaal en consumentenbeleving, het bedrijf verlaten. Andre Cohen is benoemd als voorzitter van Noord-Amerika en hoofd global marketing, terwijl Todd Kahn benoemd is als voorzitter en hoofd administratie, verantwoordelijk voor technologie, productieketens, inkoop en wereld milieu.

Coach is ook verdere personeelsreducties van plan, alsmede de vervanging van de technische infrastructuur en optimalisatie van de internationale productieketen en kantoorpanden. Met deze en overige veranderingen die al ingevoerd zijn hoopt het bedrijf in boekjaar 2017 een operationele marge van 20 procent te behalen.

De resultaten voor het derde kwartaal, die Coach tegelijk met nieuws van zijn plannen bekend maakte, zorgden voor een positieve reactie van Wall Street, waar aandelen in het bedrijf met 1,5 procent stegen. De nettowinst steeg met 27,7 procent naar 112,5 miljoen dollar (100 miljoen euro) of 40 cent per aandeel. De netto omzet steeg met 11,2 procent naar 1,03 miljard dollar (915 miljoen euro). Analisten hadden een nettowinst van 41 cent voorspeld en een omzet van 1,02 miljard dollar.

Coach dankte de gunstige cijfers voornamelijk aan de forse groei in het buitenland, met name in China en Europa. Ook Japan zag de omzet groeien.

Coach