• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CEO: ‘G-Star focust zich weer op Nederland’
CEO: ‘G-Star focust zich weer op Nederland’

Business

CEO: ‘G-Star focust zich weer op Nederland’

Door Tessa Guntlisbergen

17 okt. 2019

Na jaren van een buitenlandse focus, is G-Star van plan zich de komende jaren ook weer op de Nederlandse markt te richten. Dat vertelt CEO Rob Schilder in een interview met het Financieele Dagblad.

Volgens Schilder gaat het Amsterdamse modebedrijf de komende jaren ‘serieuze bedragen’ investeren in de thuismarkt, schrijft het FD. Om wat voor bedragen het gaat, is onduidelijk. Voor die investeringen is weer ruimte, nadat het zich de laatste tijd met name richtte op een grensoverschrijdende uitbreiding. Reden voor deze buitenlandse expansie was volgens Schilder: “We vonden dat we te afhankelijk waren geworden van onze positie in Europa." Zo timmerde G-Star aan de weg in de Verenigde Staten en in China. Het merk heeft in China inmiddels ruim honderd winkels.

Nu wil G-Star weer zichtbaarder worden op de Nederlandse markt, schrijft de krant. Zo zal het merk, dat deze week zijn dertigjarige bestaan viert, een reclamecampagne met Max Verstappen lanceren. Daarnaast gaat G-Star binnenkort samenwerken met Amsterdam Dance Event, aldus Schilder.