• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Canada Goose bereidt beursgang voor’

‘Canada Goose bereidt beursgang voor’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Jassenmerk Canada Goose, bekend van de luxe donsjassen, gaat de stap naar de beurs zetten. Momenteel interviewt het merk banken die kunnen helpen met de voorbereiding. Volgens bronnen zou het bedrijf gewaardeerd kunnen worden op 2 miljard dollar (1,8 miljard euro). Dat meldt Wallstreet Journal.

Het jassenmerk zou de afgelopen jaren ‘explosief’ gegroeid zijn. Inmiddels worden de populaire donsjassen in meer dan 50 landen verkocht, voor prijzen tussen de 500 en 1000 euro per jas. De prijzige jassen waren in het begin vooral populair bij filmcrews, celebrities en filmsterren, die ze droegen in koude gebieden. Maar de laatste jaren zijn de jassen steeds meer terug te vinden in het straatbeeld, herkenbaar aan de rood-wit-blauwe patch.

Canada Goose heeft geen reactie gegeven op de geruchten. Private equity firm Bain Capital LLC, weigerde commentaar te geven.

Het Canadese jassenlabel werd opgericht in 1957 en verkocht in 2013 een meerderheidsbelang aan Bain. Het bedrag is nooit bekendgemaakt. Onder leiding van Bain wist het bedrijf een double-digit groei te halen in 2014, mede dankzij vraag uit internationale markten.

Beeld: Facebook Canada Goose

Canada Goose