• Home
  • Nieuws
  • Business
  • C&A gaat samenwerking aan met Women on Wings

C&A gaat samenwerking aan met Women on Wings

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

C&A gaat bedrijven op het platteland van India, die voornamelijk vrouwen in dienst hebben, begeleiden op het gebied van productie en hen voorbereiden op de export van kleding en modeaccessoires naar nieuwe afzetmarkten. Door de hulp van de C&A-vrijwilligers moeten de doelstellingen van omzetgroei, nieuwe banen en inkomens voor vrouwen bereikt worden.

De Nederlandse maatschappelijke organisatie Women on Wings steunt sociale ondernemingen in India die ten minste 70 procent vrouwen in dienst hebben om de arbeidsparticipatie van Indiase vrouwen te vergroten. Hierdoor worden Indiase vrouwen en hun families geholpen om te ontsnappen aan armoede en economisch onafhankelijk te worden. Het overkoepelende doel van Women on Wings is om een miljoen banen voor vrouwen in India te creëren.

"In veel van de landen waar kleding voor C&A wordt geproduceerd, zoals India, worden kleine bedrijven en gemeenschappen geconfronteerd met enorme economische, ecologische en sociale uitdagingen. De samenwerking met Women on Wings biedt ons de mogelijkheid om onze zakelijke kennis te delen om zo een belangrijke bijdrage te leveren in India," zegt Catherine Louies, sustainable business development C&A Europa in een persbericht.

C&A