• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Brunello Cucinelli boekt winst en omzetgroei in Q1

Brunello Cucinelli boekt winst en omzetgroei in Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het jaar is goed begonnen voor Brunello Cucinelli. Het Italiaanse luxe modemerk boekte in het eerste kwartaal een nettowinststijging van 3,3 procent naar 9,3 miljoen euro vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet groeide met 12,1 procent naar 111,7 miljoen euro.

Oprichter, voorzitter en CEO Brunello Cucinelli was zeer tevreden met de resultaten en sprak in een verklaring over de gunstige tekenen van aanhoudende groei voor het komende jaar. “Gezien de uitermate positieve resultaten van het eerste kwartaal, de orders die al zijn gemaakt voor het komende herfst/winter seizoen en de aanzienlijke uitverkoop van het afgelopen voorjaar/zomer seizoen, kunnen het komende jaar een twee-cijferige groei bevestigen,” aldus Cucinelli.

De omzet in thuisland Italië groeide met 1,7 procent, terwijl de omzet in het buitenland met 15,2 procent toenam. In Europa steeg de omzet met 5,5 procent, in Noord Amerika met maar liefst 34 procent, in China en omstreken met 10,2 procent en in de rest van de wereld met 3,8 procent. Het bedrijf dankte de groei aan de omzet uit bestaande winkels en de opening van twaalf nieuwe boetieks in de afgelopen twaalf maanden, waaronder in New York, San Francisco, Wenen, Parijs en in Taiwan.

Brunello Cucinelli telt inmiddels 110 monobrandwinkels, waarvan 75 direct eigendom zijn van het bedrijf. De omzet uit retailactiviteiten in monobrandwinkels (39,2 procent van het totaal) groeide met 33,1 procent naar 43,8 miljoen euro, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten in monobrandwinkels (11,4 procent van het totaal)met 1,3 procent steeg naar 12,7 miljoen euro. De multibrandomzet, goed voor 49,4 procent van het totaal, groeide met 1,8 procent naar 55,1 miljoen euro.

Brunello Cucinelli