Hema gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van de betaling van circa 4,5 miljoen euro aan Levi’s voor het aanbrengen van bepaalde stiksels op spijkerbroeken. Dat heeft de winkelketen aangekondigd in een persbericht.

Hema laat weten het 'oneens te zijn met het oordeel en de argumentatie van de Rechtbank van Koophandel in Brussel'. De winkelketen is het tevens niet eens met de hoogte van de schadetoekenning (twintig euro per broek) aan Levi’s voor de vermeende geleden schade 'alleen al omdat de Hema broeken een slechts een maximale verkoopprijs hadden van acht euro,' aldus de persverklaring. Een ander argument van de winkelketen is 'dat klanten geen merkkleding verwachten aan te treffen, omdat het bedrijf alleen het Hema merk voert'.

Op 14 mei van dit jaar bepaalde de Rechtbank van Koophandel in Brussel dat stiksels op kinderspijkerbroeken van Hema te veel zouden lijken op die van Levi’s.

Het is niet de eerste keer dat broekzakken het onderwerp van gesprek zijn tussen Hema en Levi’s. In 2003 verzocht Levi’s de warenhuisketen ook al om te stoppen met het gebruiken van een bijna identieke broekzak. In 2004 werd er een overeenkomst bereikt dat Hema het ontwerp niet meer zal gebruiken of een ontwerp dat gebruik maakt van twee gebogen lijnen die samenkomen in het midden van de zak en naar beneden wijzen. Levi’s gaf destijds aan tevreden te zijn met de toewijding van Hema en het verzoek voor vergoeding te laten vallen zolang Hema zich aan de overeenkomst houdt. In 2015 maakte Hema echter opnieuw gebruik van een dergelijk ontwerp en stapte Levi’s naar de rechter.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN