Bpost heeft het in het tweede kwartaal druk gehad, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van de post- en pakketbezorger. Het volume van pakketten steeg in het tweede kwartaal met 78,4 procent in België en Nederland, zo is te lezen in het bericht.

De groei in de regio schrijft het bedrijf toe aan de opbloeiende e-commerce sector die de afgelopen maanden in een stroomversnelling kwam. Naast Nederland en België is Bpost ook actief in de rest van Europa, Azië en Noord-Amerika. Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal een operationeel inkomen behaald van 1 miljard euro door een groei van 12,5 procent.

Bpost presenteert in het bericht niet alleen de cijfers van het afgelopen kwartaal maar blikt ook vooruit. Het bedrijf bevestigt de verwachting voor het EBIT voor het gehele boekjaar mits er geen tweede of belangrijke lokale lockdown voorkomt in 2020.

De ontwikkeling bij Bpost komt overeen bij de ontwikkelingen bij andere pakketbezorgers in Europa. E-commerce heeft in veel landen een enorme boost gekregen vanwege de (gedeeltelijke) lockdowns in de landen waardoor meer en meer mensen online winkelden. Nederlandse concurrent PostNL heeft de capaciteit voor pakketten met veertig procent opgeschaald de afgelopen tijd. De omzet in het tweede kwartaal bij het bedrijf steeg met meer dan 100 miljoen euro in de drie maanden.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN