• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Björn Borg ziet omzet met 17 procent stijgen in Q3

Björn Borg ziet omzet met 17 procent stijgen in Q3

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Zweedse Björn Borg Group noteerde in het derde kwartaal een omzetstijging van 17 procent naar 191,4 miljoen Zweedse kroon (20,39 miljoen euro). Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet met 8 procent. In de eerste negen maanden van het boekjaar kwam de omzet uit op 421,7 miljoen Zweedse kroon (44,93 miljoen euro), een groei van 5 procent, en een daling van 3 procent zonder wisselkoerseffecten.

“Ik ben erg blij met de resultaten die we tijdens het kwartaal hebben behaald. We boekten een snellere vooruitgang dan ik had verwacht,” zegt Henrik Bunge, CEO van de Björn Borg Group, in een verklaring. “Vanuit historisch oogpunt is dit het beste derde kwartaal ooit in termen van omzet." Volgens het bedrijf droegen de herfst- en wintercollectie van het sportmerk positief bij aan de omzetstijging.

Tijdens het derde kwartaal rapporteerden distributeurs en licentiehouders een hogere omzet, vooral in het ondergoed- en tassensegment. De merkenomzet steeg met 5 procent naar 473 miljoen Zweedse kroon (50,41 miljoen euro) in het derde kwartaal. Zonder wisselkoerseffecten steeg de merkenomzet met 4 procent.

Het ondergoedsegment, goed voor 56 procent van de totale verkoop, nam in de eerste negen maanden met 2 procent toe. Ook de categorieën tassen en schoenen zagen een groei, terwijl de sportkleding- en brillensegmenten het minder deden in de eerste negen maanden. In totaal steeg de verkoop van licentieproducten in die periode met 3 procent. In Zweden, Noorwegen en Finland zag Björn Borg een sterke groei, terwijl Nederland, België en Denemarken slechts een minimale progressie boekten.

De brutowinstmarge daalde in het derde kwartaal naar 51,9 procent, ten opzichte van 52,4 procent vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg licht van 32,8 miljoen Zweedse kroon (3,5 miljoen euro) naar 32,9 miljoen Zweedse kroon (3,51 miljoen euro) als gevolg van hogere operationele kosten.

Björn Borg bezit en exploiteert momenteel 18 winkels in Zweden, Finland en Groot-Brittannië. De operationele omzet van retailactiviteiten, inclusief de webshop, steeg in de eerste negen maanden met 28 procent, vooral aangedreven door een sterk groeiende e-commerce. Daarnaast is Björn Borg groothandelaar van ondergoed, sportkleding en schoenen. De operationele omzet uit deze activiteiten groeide met 7 procent in de eerste negen maanden.

Bjorn Borg