• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bij Uniqlo groeit de winst en de omzet: Uniqlo International haalt 50 procent van de omzet binnen

Bij Uniqlo groeit de winst en de omzet: Uniqlo International haalt 50 procent van de omzet binnen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Uniqlo. Beeld: Fast Retailing

Fast Retailing CO., Ltd., het moederbedrijf van Uniqlo, groeit verder en noteert een omzetplus van 20,2 procent in financieel jaar 2023. De omzet staat gelijk aan 2,8 biljoen yen, omgerekend zo’n 17,7 miljard euro. Naast de omzet zit ook de operationele winst in de lift, zo blijkt uit de gedeponeerde jaarcijfers.

Wie een vergrootglas op de jaaromzet van Uniqlo legt, ziet dat de omzet van Uniqlo International voor het eerst meer is dan 50 procent van de totale geconsolideerde omzet en dat het bedrijfsresultaat ongeveer 60 procent van de geconsolideerde winst uitmaakte. Uniqlo International noteert namelijk een omzetgroei van 28,5 procent. In bedragen komt dat neer op een omzet van 1,4 biljoen yen (8,8 miljard euro euro). Het bedrijfsresultaat eindigt op 226,9 miljard yen (1,4 miljard euro). In Noord-Amerika en Europa droeg het LifeWear-concept bij aan de sterke prestaties, zo staat in het verslag.

Uniqlo Japan is goed voor 890,4 miljard yen (56,3 miljard euro) en schrijft daarmee een omzetgroei van 9,9 procent op. De operationele winst bedraagt 117,8 miljard yen (743,7 miljoen euro), wat een stijging van 9,2 procent betekent. Verder behaalde Groot-China een ‘recordprestatie’ voor het hele jaar door zowel de omzet als de winst te doen groeien. Ook Zuid-Korea, Zuidoost-Azië, India en Australië rapporteren een hogere omzet en winst.

De operationele winst van Fast Retailing komt neer op 381 miljard yen (2,4 miljard euro). Dat staat gelijk aan een groei van 28,2 procent. De winst voor belastingen bedraagt 437,9 miljard yen (2,8 miljard euro). Helemaal onderaan de streep eindigt het bedrijf met een winst van 315,2 miljard yen (1,9 miljard euro).

Het moederbedrijf van Uniqlo verwacht in 2024 een geconsolideerde omzet te draaien van ruim 3 biljoen yen (18,9 miljard euro), wat een stijging van ruim 10 procent betekent. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting eindigen op 450 miljard yen (2,8 miljard euro) en de winst moet op 310 miljard yen (1,9 miljard euro) eindigen.

Fast Retailing
Uniqlo