• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Belgische regering komt met speciaal fonds om bedrijven te helpen aansterken na Covid-19

Belgische regering komt met speciaal fonds om bedrijven te helpen aansterken na Covid-19

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

350 miljoen euro, zoveel zit er in het fonds dat minister van Financiën Vincent van Peteghem (CD&V) en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) lanceren om Belgische bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis de komende vijf jaar uit het slop te helpen. Dat meldt HLN op basis van een gezamenlijk persbericht.

Het zogenaamde Belgian Recovery Fund geeft leningen uit om Belgische bedrijven er de komende jaren weer bovenop te helpen. “Ondernemingen die financieel gezond waren voor de coronacrisis, maar de afgelopen maanden te maken kregen met een vermindering van het eigen vermogen, krijgen zo een stimulans,” zo staat in het persbericht.

Van het 350 miljoen euro tellende fonds is 100 miljoen afkomstig uit het landelijke transformatiefonds van 750 miljoen euro, dat eind januari werd geïntroduceerd. 250 miljoen euro komt van institutionele beleggers, waaronder verzekeringsmaatschappijen en banken. Het beheer van het fonds is in handen van vermogensbeheerder Tikehau Capital. Het bedrijf legt zelf ook 15 miljoen euro in.

Coronavirus