• Home
  • Nieuws
  • Business
  • American Apparel vraagt goedkeuring voor personeelsbonussen

American Apparel vraagt goedkeuring voor personeelsbonussen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

American Apparel heeft de faillissementsrechtbank in Delaware toestemming gevraagd om bonussen te bieden aan medewerkers op sleutelposities, om zo de constante stroom van aftredende leidinggevenden te beëindigen. Dat meldt The Wall Street Journal.

Het faillissement heeft veel impact gehad op het personeelsbestand, zo blijkt uit de documenten die het Amerikaanse modelabel eind vorige week indiende bij de rechtbank. Sinds het aanvragen van uitstel van betaling begin oktober, heeft het bedrijf dertig medewerkers op het hoofdkantoor en 6 procent van het retailpersoneel verloren.

American Apparel heeft voorgesteld in totaal 2,3 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) aan retentiebonussen te betalen aan 82 belangrijke medewerkers. De bonussen variëren van 10 procent tot 40 procent van het individuele basissalaris, een gemiddeld bedrag van 22.220 dollar (20.200 euro). Met de bonussen worden medewerkers verplicht persoonlijke doelen te realiseren.

De werknemers die voor de bonus in aanmerking komen, zitten volgens de retailer in het middenmanagement, hoewel ook titels als senior vice-president, vice-president en district manager worden genoemd. De 82 medewerkers vertegenwoordigen zo’n 1 procent van American Apparel’s personeelsbestand. “Al deze werknemers hebben één ding gemeen: hun verlies zou de operaties van de schuldeisers kunnen verstoren,” aldus het bedrijf. Leidinggevenden komen niet in aanmerking voor de retentiebonussen.

Bovendien heeft American Apparel bekendgemaakt tegen het einde van januari 13 winkels te sluiten in onder andere Californië, New York, Florida en Texas. De retailer is ook van plan twee ondermaats presenterende winkels van modemerk Oak, eigendom van American Apparel, te sluiten in Los Angeles. "In plaats van extra middelen te besteden aan de verbetering van Oak, hebben de schuldeisers bepaald dat het afstoten van Oak de beste optie is," aldus het bedrijf in de ingediende documenten.

De faillissementsrechtbank bekijkt de zaak nader in een hoorzitting op 19 november. American Apparel is al enige tijd in een juridisch gevecht met ex-CEO Dov Charney die eind vorig jaar werd ontslagen, maar denkt in 2018 weer winst te boeken door middel van reorganisaties.

American Apparel