De in zwaar weer verkerende Amerikaanse kledingketen American Apparel boekte in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een netto omzetdaling van ongeveer 19 procent naar 126,05 miljoen dollar (116,05 miljoen euro). Dit blijkt uit documenten die het bedrijf bij de SEC heeft gedeponeerd, aldus WWD.

Het nettoverlies daalde verder naar 25,56 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 19,18 miljoen dollar vorig jaar.

De vergelijkbare omzet daalde tijdens het kwartaal met 14 procent, vergeleken met een daling van 7 procent vorig jaar en sloot de periode af met 13,37 miljoen dollar in liquiditeiten.

American Apparel liet zich afgelopen oktober failliet verklaren. Vorige week werd het reorganisatieplan van het bedrijf goedgekeurd door de rechtbank, maar het heeft nog een lange weg te gaan zonder lichtpunt in zicht.

Het bedrijf, dat 227 filialen telt, zag de omzet in zowel de Amerikaanse thuismarkt als in het buitenland dalen. Zowel de retail- als de wholesalekanalen leden verlies. Wanneer American Apparel een verbetering van de resultaten verwacht te zien is niet bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN