• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alicia Koplowitz investeert 3 miljoen in Inditex

Alicia Koplowitz investeert 3 miljoen in Inditex

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Madrileense zakenvrouw Alicia Koplowitz heeft 3 miljoen geïnvesteerd in Inditex. Ze investeerde het bedrag aan het einde van het eerste half jaar via haar beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal(SICAV).

Met de investering wordt Inditex een van de nieuwe projecten van het bedrijf van Koplowitz. Eerder investeerde de zakenvrouw ook al 967.000 euro in Amazon en 2,02 miljoen euro in Google. Koplowitz was al verbonden aan Inditex via het onroerend goed bedrijf Fongadea Recoletos, dat eigendom is van Inditex-oprichter Amancio Ortega.

Volgens analisten van Euromonitor zal Inditex in thuisland Spanje de komende 5 jaar met 3,8 miljard dollar (3,4 miljard euro) groeien, meldt Retaildetail. Bijna 20 procent van de omzet wordt nog steeds behaald in thuisland Spanje. Voor West-Europa verwachten de analisten een groei van 7 miljard dollar (6,2 miljard euro). De hoeveelheid groei zal echter wel flink verschillen per land. In Frankrijk verwachten analisten een daling van 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro), tegenover een groei van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) in Turkije.

De groei van Inditex wordt door analisten toegeschreven aan het grote aantal webwinkels (inmiddels 29 wereldwijd, red.), waarmee het bedrijf een grote voorsprong heeft op concurrenten zoals H&M. Het Spaanse modebedrijf sprong ook vroeg in op opkomende markten. Verder heeft Inditex een goede mix van fast fashion en duurdere merken, stellen analisten.

Beeld: Inditex

Inditex