Als het aan Alibaba ligt, ziet de Chinese internetgigant zijn omzet dit jaar bijna verdubbelen. Het bedrijf verwacht dat de jaaropbrengst met 45 tot 49 procent stijgt, in het meest gunstige geval tot 34,3 miljard dollar (30,7 miljard euro). Dat zei Alibaba donderdag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor investeerders, melden diverse media.

Mocht de prognose uitkomen, is dit 10 procent hoger dan dat analisten verwachten. De verwachtingen zijn hoog, aangezien de omzetgroei in 2016 56 procent bedroeg. Dat was deels het gevolg van de overname van het Aziatische internetbedrijf Lazada. Daarmee is Alibaba volgens oprichter Jack Ma nu een “deel geworden van het dagelijkse leven in China”, meldt de Financial Times.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte Alibaba-CFO Maggie Wu bovendien dat het e-commercebedrijf vorig jaar ongeveer 10 miljard dollar (8,9 miljard euro) aan cash flow had. Met dat bedrag wordt volgens Wu geïnvesteerd in het b2c-marktaandeel. “Dit is een bedrijf dat altijd investeert in de lange termijn, voor de toekomst,” aldus de CFO.

Momenteel groeit Alibaba’s kwartaalomzet steeds met een percentage van rond de 60. De totale marktwaarde van de internetreus bedraagt nu 318 miljard dollar (284 miljard euro). Daarmee behoort het tot de tien grootste bedrijven ter wereld, schrijft het FD.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN