• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alibaba terug op Amerikaanse zwarte lijst

Alibaba terug op Amerikaanse zwarte lijst

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Verenigde Staten heeft de Chinese e-commercegigant Alibaba weer op de zwarte lijst van verkopers van namaakartikelen gezet.

Volgens het bureau van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger (USTR), die Alibaba vier jaar geleden van de lijst verwijderde, doet het Chinese bedrijf - waaronder dochteronderneming Taobao - te weinig om de verkoop van namaak- en door piraterij verkregen goederen aan banden te leggen.

”Het Taobao.com e-commerceplatform is een belangrijk concern vanwege de grote hoeveelheid namaak- en door piraterij verkregen goederen die erop verhandeld worden, en de moeite die rechthebbenden hebben om de verboden verkoop te voorkomen en het aanbod van zulke artikelen te verwijderen,” zei de USTR in een verklaring.

Het is weer een klap voor de reputatie van Alibaba, en het bedrijf zegt ’teleurgesteld’ te zijn in het besluit. Voorzitter Michael Evans zei in een persverklaring dat de groep in 2016 meer dan twee keer zoveel auteursrechtschendende artikelen van de sites had verwijderd als in 2015, en dat het besluit al het goede werk van het bedrijf buiten beschouwing laat.

Alibaba