• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alibaba benoemt hoofd handhaving intellectuele-eigendomsrechten

Alibaba benoemt hoofd handhaving intellectuele-eigendomsrechten

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Alibaba heeft Matthew Bassiur benoemd als hoofd mondiale handhaving intellectuele-eigendomsrechten in een poging de kritiek op de vele vervalsingen die in omgang zijn via de Chinese e-commerce gigant de kop in te drukken.

Bassiur zal volgende maand aantreden als vice voorzitter en hoofd mondiale handhaving intellectuele-eigendomsrechten. Voorheen had hij dezelfde functie bij Pfizer en Apple en hij is een voormalig federaal procureur voor het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De benoeming komt gelegen. Alibaba is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met het Franse luxeconcern Kering - moederbedrijf van merken als Gucci en Saint Laurent - die het Chinese internetbedrijf aanklaagt wegens de bevordering van de verkoop van namaakartikelen. Andere merken klagen ook over de aanhoudende verkoop van namaakartikelen via de sites Taobao en Tmall.

Alibaba is vorige week opnieuw op de vingers getikt door Amerikaanse handelsfunctionarissen voor het handelen in namaakartikelen op de twee sites. De benoeming van Bassiur moet hier een einde aan maken of, op zijn minst, de handel in namaakartikelen stelpen.

Alibaba