• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Adidas boekt sterk Q1, verhoogt prognose

Adidas boekt sterk Q1, verhoogt prognose

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Duitse sportgigant Adidas heeft de verwachtingen van Wall Street in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar overtroffen met zowel een forse winst- als omzetstijging. Het succes van gympen zoals de inmiddels onnavolgbare Stan Smiths en samenwerkingen met Kanye West en Pharrell Williams hebben het bedrijf geen windeieren gelegd. De markt reageerde verheugd, waardoor de bedrijfsaandelen met maar liefst 7 procent stegen.

Adidas, die de voorlopige cijfers voor het eerste kwartaal op woensdag bekend maakte, boekte een nettowinst van 350 miljoen euro, terwijl de operationele winst met 35 procent toenam naar 490 miljoen euro. De omzet steeg met 17 procent naar 4,8 miljard euro.

Het bedrijf heeft de prognose voor het lopende boekjaar ondertussen verhoogd. Het verwacht nu een groei van 15 procent, vergeleken met een eerdere prognose van 10 tot 12 procent. De stijging van de nettowinst wordt geschat op 15 tot 18 procent, terwijl deze aanvankelijk ook op 10 tot 12 procent geschat werd.

Adidas zei dat het profiteerde van ‘een sterk momentum van het merk’ maar gaf geen verdere toelichting. De definitieve resultaten voor het eerste kwartaal worden op 4 mei bekendgemaakt.

Adidas