• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Abercrombie & Fitch stelt prognose naar beneden bij

Abercrombie & Fitch stelt prognose naar beneden bij

Door Wendela van den Broek

27 nov. 2019

Abercrombie & Fitch Co. heeft na een tegenvallend derde kwartaal de prognose voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. Het Amerikaanse modebedrijf verwacht nu een netto-omzetgroei van 0 tot 1 procent, vergeleken met de bescheiden groei van 2 procent die het eerder voorspelde. De koers daalde als gevolg tot 8 procent.

Fran Horowitz, CEO van Abercrombie & Fitch, verwees in een persbericht naar de ‘uitdagingen in verschillende belangrijke internationale markten alsook een gecompliceerde mondiale werkomgeving’ als oorzaak van de tegenvallende resultaten. In een conference call met analisten liet het bedrijf weten dat de Brexit dreiging en verschillende demonstraties in Hongkong en Spanje en Frankrijk een negatief effect hebben gehad op vraag in het Verre Oosten en Europa. Zo’n 32 procent van de groepsomzet wordt in internationale markten gegenereerd.

De specialist in tienermode noteerde een stabiele omzet van 863,5 miljoen dollar (784,6 miljoen euro), een kleine stijging van 1 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst kelderde naar 6,5 miljoen dollar (5,9 miljoen dollar) vergeleken met 23,9 miljoen dollar een jaar eerder.

Bij het surfmodemerk Hollister leidde minder vraag van jonge consumenten naar een vergelijkbare omzetdaling van 2 procent. Het Abercrombie label boekte daarentegen een stijging van 3 procent, maar onderaan de streep veranderde dit niets. De internationale vergelijkbare omzet daalde met 8 procent.