• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 30 miljoen dollar verlies in Q1 voor Under Armour door herstructurering

30 miljoen dollar verlies in Q1 voor Under Armour door herstructurering

Door Caitlyn Terra

2 mei 2018

De herstructurering bij Under Armour, Inc. heeft zijn stempel gedrukt op de netto inkomsten in het eerste kwartaal, zo blijkt uit het verslag van de kwartaalcijfers. Zonder de herstructureringskosten zou een inkomen van 1 miljoen dollar (circa 831.000 euro) zijn behaald, maar dit komt nu neer op een verlies van 31 miljoen dollar (circa 25,7 miljoen euro).

De omzetgroei kwam neer op 6 procent, het bedrijf behaalde een omzet van 1,2 miljard dollar (circa 997,9 miljoen euro) in het eerste kwartaal. “Onze resultaten van het eerste kwartaal laten vooruitgang zien dankzij onze focus op operationele excellentie en het worden van een beter bedrijf,” aldus CEO van Under Armour Kevin Plank in het verslag. “Nu we verder gaan met het bouwen van ons wereldwijde merk door het leveren van innovatieve producten, het versterken van onze marktprocessen en het gebruiken van onze systemen om diepere banden aan te gaan met onze consumenten - blijven we positief dat we onze verwachtingen voor het gehele jaar zullen halen.”

Direct-to-consumer omzet steeg met 17 procent naar 352 miljoen dollar (circa 292 miljoen euro). De omzet uit de groothandel bleef nagenoeg gelijk met een een omzetstijging van 1 procent naar 779 miljoen dollar (circa 647,7 miljoen euro). In Noord-Amerika was de omzet nagenoeg gelijk, een daling van één procent, terwijl de internationale omzet een stijging van 27 procent doormaakte in het eerste kwartaal. De omzet uit Noord-Amerika maakt echter nog wel tweederde uit van de totale omzet van Under Armour, Inc. In Europa steeg de omzet met 23 procent.

Under Armour, Inc. kondigde vorig boekjaar na het tweede kwartaal een herstructurering aan. Dit doet het bedrijf om zo ‘de financiële bronnen beter op één lijn te krijgen om in de steeds veranderende vraag van consumenten te kunnen voorzien’, aldus het bedrijf destijds.