• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 19 procent omzetgroei voor Yoox Net-a-Porter in Q1

19 procent omzetgroei voor Yoox Net-a-Porter in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Luxe groep Yoox Net-A-Porter heeft een positief eerste kwartaal achter de rug. In deze periode steeg de omzet met 19.1 procent naar een bedrag van 515 miljoen euro meldt het bedrijf in een statement.

“In het eerste kwartaal zagen we een sterke omzetgroei gecombineerd met een aantal strategische initiatieven die ons weer op de juist weg hebben gebracht voor onze ambitieuze korte en langetermijn doelen,” zegt CEO Federico Marchetti in een statement. “In het bijzonder, Yoox Net-a-Porter heeft het Next Era businessmodel onthult wat luxe merken de mogelijkheid geeft om de revolutie in online retailing te omarmen.”

De groep zag voornamelijk in Europa (exclusief Italië en Groot-Brittannië) en Noord-Amerika een grote groei van 26.1 en 31.3 procent. In Europa behaalde de groep een omzet van 134,5 miljoen euro en Noord-Amerika leverde 161.3 miljoen euro op.

Het afgelopen kwartaal onthulde Yoox Net-A-Porter niet alleen het nieuwe business model, maar werd ook exclusieve online partner van de Alaïa ready-to-wear lijn en introduceerde de allereerste mannenlijn van Stella McCartney.

Beeld: Yoox Net-a-Porter website

YNAP
Yoox Net a porter