Pure London bevestigt 30 mannenlabels

Pure London heeft 30 namen van herenmerken bekendgemaakt die tijdens de beurs in februari 2016 hun debuut zullen maken. Alle merken zijn gericht op de mid-to-premium en high-end markt.

Merken die al bevestigd waren zijn onder andere het Britse erfgoed-merk Shackleton, het Italiaanse label Branccico C, internationale hoedenmaker Haber and Dasher, premium mannenmodemerk Adamist, Britse schoenenlabel Jacksin en het opkomende merk Clavon's Wear.

Adam Gough, salesmanager mannenmode voor Pure London zegt: "Na uitgebreid onderzoek waaruit blijkt dat de Britse markt schreeuwt om een mainstream transactionele modebeurs in het centrum van Londen, bieden wij nu zowel dames- en herenkleding."

De mannenmodemarkt is met 13 procent gegroeid ten opzichte van de afgelopen 5 jaar en zal naar verwachting groeien met 22 procent in de komende 5 jaar. Volgens onderzoek is de mannenmodemarkt de afgelopen 2 jaar de vrouwenmodemarkt voor het eerst ontgroeid, met een toename van 4,8 procent in vergelijking met een toename van 4,6 procent voor dameskleding.

Momenteel zijn 30 mannenmode merken bevestigd, maar de beurs zal de menswear afdeling openen met 60-80 merken, en hoopt tegen het einde van 2016 met 200 merken te openen.

Shackleton-oprichter en creatief directeur Simon Middleton laat in een reactie weten: "We zijn erg blij om deel te nemen aan de eerste editie van herenkleding bij Pure London. Het zal een van de eerste mogelijkheden voor ons zijn om onze eerste complete collectie te tonen, inclusief knitwear, bovenkleding, schoenen en accessoires.

Calvon's Wear oprichter en ontwerper Clavon Leonard voegt toe: "Als een opkomend merk in de grote stad New York, is dit een geweldige kans om onze kleding overzees te delen en verder te brengen op de Britse markt. We weten dat het een moeilijke markt is, maar we geloven dat onze relatie met Pure London het merk Clavon verder gaat pushen en door velen gezien zal worden.

Andere mannenmodemerken die bevestigd zijn voor Pure London zijn onder andere Need Japan, Gids Londen, Noble Wilde, Claudio Lugli, Balmedor, Zeha Berlijn, Elle Emme en Tom Smarte.

Pure London vindt plaats in het Londense Olympia vanaf 14 februari tot en met 16 februari 2016.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN